nucleusbluefileprog.jpg

NUCLEUS BLUE FILE - Program za bluetooth marketing

Što je Bluefile?
BlueFile je Windows program za slanje informativnih ili propagadnih poruka preko BlueTooth veze svim korisnicima mobinih uređaja koji se nalaze na prostoru pokrivenom takvim signalom. To mogu biti recepcije hotela, benzinske postaje,  različite vrste prodajnih salona, kafići, sredstva javnog prijevoza itd.

Kako djeluje BlueFile?
Nakon što program u pokrivenom prostoru „primijeti“ korisnikov mobilni telefon ili neki drugi uređaj s uključenom Bluetooth vezom, automatski mu šalje pripremljenu datoteku sa željenim informacijama. Korisnik može sam pripremiti datoteku koja se šalje u nekom od popularnih formata (txt, doc, xls, pdf i slično). Nakon što vlasnik mobilnog uređaja prihvati prijenos datoteke, može je kasnije pregledavati na vlastitom uređaju proizvoljan broj puta.

Ako vlasnik mobilnog uređaja odbije prijem poruke, onda se nikakav sadržaj ne prenosi na njegov uređaj, što znači da se ovakvim načinom prijenosa informacija ne može generirati nikakav spam.

U oba slučaja (prijema ili odbijanja poruke) u lokalnoj bazi podataka se pamti oznaka mobilnog uređaja s kojim je pokušana Bluetooth komunikacija, kako se vlasnik uređaja ne bi nepotrebno gnjavio istom operacijom više puta.

Posebnom opcijom u programu takva baza podataka se može obrisati, kako bi se ponovio pokušaj slanja. Na primjer, ako su se bitno promijenile informacije koje treba poslati Bluetooth vezom, onda ih trebaju dobiti i korisnici koji su u nekom prethodnom razdoblju možda već dobili stari oblik informacije. Moguće je definirati i doba dana u kojem se automatski briše navedena baza.

U jednom trenutku moguće je definirati više različitih datoteka za slanje na mobilne uređaje kako bi se omogućilo slanje širokog spektra informacija, ili slanje istih informacija na različitim jezicima (npr. na recepcijama hotela).

Hardverski i softverski zahtjevi
Program se može koristiti na bilo kojem računalu s instaliranim operativnim sustavom Windows XP ili novijim te slobodnim bar jednim USB portom. Na taj USB port se instalira poseban hardverski uređaj za podršku Bluetooth tehnologije (uključen u cijenu programa). Ako računalo već ima ugrađen takav hardverski dodatak, onda nema potrebe za dodatnom nabavkom hardvera.

Nakon instalacije program se automatski pokreće poslije prijave  korisnika na operativni sustav i djeluje cijelo vrijeme rada računala. Osim toga, na raspolaganju je i mogućnost ručnog pokretanja/zaustavljanja programa.

Zašto koristiti BlueFile
Većina mobilnih uređaja na tržištu omogućava bluetooth komunikaciju, a njihov broj se na svjetskoj razini mjeri u milijardama.

Današnje korisnici mobilnih uređaja, pogotovo oni mlađe dobi, osim osnovne funkcije uređaja (razgovor i SMS komunikacija)  znaju  koristiti i ugrađeni Bluetooth, a vrlo često ga imaju i uključenog zbog više razloga (npr. korištenje bežičnih slušalica).

Ovakav način marketinga je praktično besplatan jer se ne koriste nikakve usluge mobilnih operatera.

Dodana proširenja
Prema dogovoru moguće je nadograditi program tako da se datoteka namijenjena za slanje na mobilni uređaj krajnjeg korisnika može prije slanja pripremitii na temelju podataka u korisnikovom poslovnom sustavu (napr.  cjenik usluga ili proizvoda). Cijena takve dorade se posebno dogovora za svaku konkretnu konfiguraciju.

Izgled prozora:

Nucleus - BlueFile

Garantiramo:
• Programska podrška i rješenja potvrđena u praksi
• Tehnička pomoć 24/365 
• Osoblje s višegodišnjim iskustvom

Kontakt i radno vrijeme

Mošćenička 15, Zagreb
Prodaja: +385 1 5509330
PON-PET 8:30-16:30
Nucleus - 
tehnička podrška

Novosti

01.01.2013.
Uspješno implementiran
fiskalni sustav na 108
lokacija za korisnike u 
1. krugu fiskalizacije

19.12.2012.
Dovršena prilagodba
aplikacija za primjenu
novih stopa poreza

01.11.2012.
Dovršena prilagodba
aplikacija sukladno novom
zakonu o fiskalizaciji

01.01.2012.
Dovršena aplikacija za
nadzor opasnih kemikalija
u poduzećima sukladno
važećim propisima

01.07.2011.
Instalacija Nucleus ERP
rješenja u upravi i
benzinskim postajama
poduzeća "Energoinvest"  

30.09.2010.
Program "Evidencija
radnog vremena" uspješno
implementiran u poduzećima:
Birotehnik, Enco, Werk i
Kostelpromet  

18.08.2010.
Sukladno novom zakonu,
izrađen je program
"Evidencija radnog vremena",
usklađen s novim zakonom i
spreman za distribuciju

30.07.2010.
Program za obračun osobnih
dohodaka usklađen je s
novim zakonom i spreman za
distribuciju


Nucleus - Dell partner